Close

10 april, 2017

Dampvasker i bakerier og matvare produksjon

Bruk av dampvasker til rengjøring og desinfisering i bakerier er en av Tecnovap store kundegrupper verden over. Bakerier har de utfordringer at det skal benyttes lite vann og lite kjemikalier. Dette på grunn av mel, fett, sukker og arbeid med næringsmiddel-varer. Utfordringer kan også være transportbånd som skal frakte kaker og søtsaker som lett legger igjen urenheter. Mel har en tendens til å legge seg over motorer og kjøle elementer og gjør at dette fort kan gå varmt. Det er også et problem at bakerier som regel har lite sluker til å føre vannet bort. Foruten disse utfordringer så er det mye krinkler og kroker hvor matavfall kan legge seg.

En Tecnovap dampvasker løser dette enkelt ved kun å bruke kun 4% vann, +185C og med minimalt av kjemikalier.  Når man kombinerer en stålbørste med den høye temperaturen og 10 bars trykk fjerner man det meste uten å legge igjen vannsøl. Ved å komplettere en moppeløsning i sammenheng med dampen fjerner man fett og melrester fra vifter og vegger. Ved rengjøring av avsugshetter over ovner  så kan man fort redusere rengjøringstiden med 80-90%.

Bruker dampvasker til alt

«Da Heart of Sweden gikk til innkjøp av Tecnovap Steam Box Industri så var det hovedsakelig for å rengjøre bakemaskinene» sier Linda Malmqvist, «men etter og ha sett hvor effektivt dette er så bruker vi den til rengjøring og desinfisering av hele bakeriet».

Transportbånd TECNOVAP PLANT

Tecnovap  har produsert en rengjøringmodul for transportbånd, både glatte og perforerte. Systemet rengjør og desinfiserer og har en rekke avanserte løsninger. Denne løsningen gjør at man kan produsere bakervarer lenger i løpet av en arbeidsdag.

Systemer har feks:

  • Automatisk tilførsel for vann
  • Integrert trykkreduksjon
  • Integrert vannrensefilter
  • Automatisk rensesystem for vakuum beholder
  • Automatisk kjele vedlikehold
  • Automatisk posisjonering og åpning av beltesensoren
  • Automatisk avkjølingsystem av dampen
  • Anodiserende behandling av vakuumturbinen som forhindrer korrosjon
  • Automatisk stoppefunksjon
  • Statussignal på lys/akustisk indikator
  • 7″ berørings skjerm / Panel (HMI)
  • Enkel meny, start og stopp
  • Innstillinger av rengjøringistid og feildiagnoser
  • Fler-språklig meny ink Norsk

TECNOVAP STEAM PLANT

ECO-VENNLIG

  • Reduksjon av vannforbruk
  • Gjør at man kan redusere eller fjerne bruk av kjemikalier. Denne funksjonen er spesielt viktig i næringsmiddelindustrien..

 Desinfiserer med 180C

  • Fjerner urenheter og dreper bakterier
  • effektiv rengjøring og desinfisering
  • Beltet / båndet forblir tørt

 Lav kostnad

  • Sørger for en kontinuerlig transport av båndet uten stans og man kan produserer produkter lenger.
  • Reduserer tekniske problemer av maskineriet og båndet på grunn av skitt og avfall
  • Lav kostnad pga mindre kostnad for avløpavfallet

Unikt design

  • Automatisk eller manuelt system

Dampen sørger for at sukker, sjokolade, syltetøy, sirup etc løsner og vannsugeenheten sørger for at dette suges inn i en beholder. Denne kan enkelt tømmes og avfallet er minimalt. Man kan også tilsette hepa-filter til denne vakuumsugerenn.

Foruten om rengjøring i bakeriet kan man enkelt ved å komplettere munnstykker til å rense tekstil, gulv, vegger, toaletter, oppholdsrom etc. Ved rens av tekstiler kan disse benyttes 15-20 minutter etter at disse er renset.

Høyderengjøring:

SpaceVac og Skyvac er et system for rengjøring i høyden. Disse er produsert i ultra lette karbonrør som kan støvsuge opp til 14 meter i høyden. Man slipper lift og håndterer alt fra gulvet, hvor man har full oversikt via kamera og skjerm. Systemene kan leveres ATEX godkjent.

I matvare produksjon finnes ofte produkter som kan bli eksplosjonsfarlige ved kontakt med oksygen. Vi legger ved en liste med produkt oversikt. Brennbart støv pdf

Book en demonstrasjon

Summary
Tecnovap Dampvaskere hos Bakerier og næringsmiddelprodusenter
Article Name
Tecnovap Dampvaskere hos Bakerier og næringsmiddelprodusenter
Description
Bruk av damp til rengjøring og desinfisering i bakerier er en av Tecnovap store kundegrupper verden over. Bakerier har de utfordringer at det skal benyttes lite vann og lite kjemikalier.
Author
Publisher Name
Tecnovap
Publisher Logo

%d bloggere liker dette: